Шарън: Какво ще кажете за потенциала за свръхконсумация в храните?

Шарън: Какво ще кажете за потенциала за свръхконсумация в храните?

Като се има предвид, че повече щати, като моя роден щат Калифорния, легализират марихуаната, това е важен проблем, който трябва да се справи. Ето защо седнах с експерта по хранене на приятел и канабис Джанис Нюел Бисекс, MS, RDN на Jannabis Wellness, за да отговоря на всичките ви въпроси относно канабиса в диетата.

cannabisjanice.com на конференция за хранене.

Шарън: Има ли ползи за консумация на хранителни продукти от канабис?

Джанис: Да! Хранителните продукти, напоени с канабис, иначе известни като ядливи, наблюдават повишен интерес по три основни причини: това е по-дискретен и удобен начин за поглъщане, ефектът е по-дълготраен (до осем часа) и токсини, които могат да се образуват, когато се образуват, когато се образуват, когато се образува, когато може да се образува, когато може да се образува, когато може да се образува, когато ефектът е по-дълготраен (до осем часа) и токсини, които могат да се образуват, когато могат да се образуват, когато може да се образува, когато може да се образува ефект (до осем часа) и токсини, които могат да се образуват, когато може да се образува, когато може да се образува ефект (до осем часа) и токсини, който може да се образува, когато може да се образува ефект (до осем часа) и токсини, който може да се образува, когато може да се образува ефект (до осем часа) и токсините Избягването на пушенето на канабис.

Шарън: Има ли рискове?

Джанис: Важно е да се отбележи, че хранителните продукти засягат всички по различен начин въз основа на редица фактори: видът и потентността на ядливите, индивидуалната толерантност и химията на тялото и колко и какво е изядено преди консумацията .

Познаването на потентността на ядливото е от решаващо значение. Потребителите за първи път трябва да започнат с максимална доза от 2 до 5 mg THC (обозначени с етикети, когато са закупени от диспансери). Целта е да използвате „минималната ефективна доза“, за да получите резултатите, които търсите.

Времето е много различно при използване на ядливи, срещу тютюнопушенето и други методи за доставка. С тютюнопушенето или vaping ефектът се усеща за минути, което ви позволява да достигнете желания резултат в много кратък период от време. Тинктурите обикновено работят в рамките на 15 минути. С ядливи може да отнеме 30 минути до два часа, за да почувствате пълния ефект.

Хората могат да станат нетърпеливи, когато не усещат нищо и може да се изкушат да вземат допълнителна доза (или да хапят). Здравните специалисти силно биха предпазили срещу това, тъй като „високата“ може да стане твърде силна по -късно, до степен да бъде неудобно. Друг потенциален проблем е, че хората могат да ядат канабис, който е годен за консумация, тъй като може да не бъде етикетиран и изглежда като лакомство.

Шарън: Какво ще кажете за потенциала за свръх консумация в храните? Кои са някои добри насоки за безопасно потребление?

Дженис: Най -добрият съвет е да започнете ниско и да отидете бавно. Експериментирането с малки дози за определяне на правилното количество за консумация е интелигентен подход. За съжаление, много хора, които са консумирали хранителни продукти, имат история за яденето на твърде много ядливи и се чувстват неудобно.

Ако някой прекалява с годни за консумация и се чувства „твърде висок“, препоръчително е да избягвате да ядете храни с високо съдържание на мазнини мазнини , тъй като те могат да увеличат и удължат тези чувства. Вместо това е най -добре да закусите плодове или зеленчуци и да изчакате най -интензивните чувства. Най-лошият сценарий обикновено включва силни чувства на тревожност, параноя и дискомфорт. Добрата новина е, че никой не е умрял от прекомерния канабис.

канабис, Джанис Нюел Бисекс, МС, RDN, практикуващ холистичен канабис, кулинарен диетолог

Шарон: Какви са настоящите правни стандарти за консумация на храни от канабис?

Джанис: Марихуаната за отдих е законна в девет щата, а медицинската марихуана е законна в 29 щата. Голеденията се предлагат в повечето диспансери. В 29 -те щата със закони за медицинска марихуана се изисква да имате медицинска карта за марихуана, за да влезете в диспансерите, които продават ядливи. Ако на възраст под 18 години пациентът трябва да бъде придружен от родител или настойник.

Трябва да сте на 21 или повече години, за да закупите ядли за отдих/употреба на възрастни. Наредбите могат да се различават във всяка държава, но като цяло има лимит за количеството захранващи храни, които можете да закупите при всяко посещение. Стандартният размер на порцията често е 10 mg THC. Отново, начинаещите трябва да започнат с не повече от половин порция.

Шарон: Какви видове хранителни продукти могат да намерят канабис днес?

Janice: Диспансерите могат да предлагат гуми, брауни, бисквитки, гранола барове, смеси от пътеки, шоколад, мед и напитки (кафе, чай, сода), масло и масла. Интересното е, че някои щати, включително Колорадо, са забранили канабис дъвкави мечки и гуми във формата на всяко животно, плодове или хора. Това е, за да ги направи по -малко привлекателни за децата.

По традиция хранителните продукти са били предимно с високо съдържание на захар и не особено „здравословни“. Това се променя бавно. Cloud Creamery е компания за сладолед канабис, влизаща на пазара, която не използва захар, и използва местни и устойчиви съставки, включително плодове и зеленчуци!

За да се разшири прозорецът на облекчение, осигурен от ядливо, най -добре е да консумирате Това е в или с храни с високо съдържание на протеини и мазнини.

Шарон: Ако хората искат да си направят собствени хранителни продукти за канабис, кои са най -добрите ви съвети за това?

Дженис: за Тези, които се интересуват от създаването на собствени ядливи, има книги и онлайн ресурси (като Leafly.com и Herb.co) с уроци. Не е толкова просто като поръсване на нарязани листа от канабис в микс от брауни! Цветята или пъпките на канабис трябва да се активират чрез процес, наречен декарбоксилиране (нагряване на около 220 градуса F за 30 до 45 минути), преди да бъдат включени в мазнина на носител, за да се готви.

Това е малко предизвикателство За да определите колко от домашно приготвен годни за консумация, за да получите правилната доза, когато го направите сами. Въпреки това, има лаборатории, които ще анализират вашето масло от канабис или масло или годни за хранене за $ 50,00-$ 100,00.

за повече информация относно канабиса и уелнес, моля, посетете уебсайта на Janice Jannabiswellness.com. Тя има прекрасна колекция от изследователски проучвания за ползите за здравето на марихуаната. Тя ще публикува някои здравословни ядливи рецепти в близко бъдеще!

Джанис Нюел Бисекс е регистриран диетолог, автор на готварска книга, оратор и холистичен практикуващ канабис. Тя прекара голяма част от кариерата си, създавайки рецепти и обучавайки семейства за здравословно готвене и хранене по време на хранене Майки и Джанис Кукс.

След като баща й най -накрая намери облекчение от болката си, използвайки медицинска марихуана, тя стана мисия на Джанис да помага на другите Страдайки от хронична болка, тревожност, безсъние, автоимунни разстройства и други изтощителни състояния намират облекчение с помощта на канабис.

Тя завърши обучение в Холистичната академия за канабис и сега съветва клиентите за достъп, правилни съотношения с канабиноиди, дозиране, дозиране, Най -добри методи за консумация и готвене с канабис в новия й бизнес, Jannabis Wellness. Тя си партнира с Organic Grow в Колорадо, за да предостави богати на фитоканабиноиди коноп продукти на своите клиенти под нейния уелнес етикет Jannabis.

Основно изображение: Канабис, Джанис Нюел Бисекс, MS, RDN, холистичен практикуващ канабис, кулинарно хранилище

Експертни интервюта | Блог | Хранене, здраве, уелнес Преглед на коментарите. Необходимите полета са маркирани *

Запазете моето име, имейл и уебсайт в този браузър за следващия път, когато коментар

Fight Hypertension с растения!

Шарън Палмър

Публикувано на 8 декември 2019 г.

Актуализирано на 13 октомври 2020 г.

Знаете ли, че можете да се борите с риска от високо кръвно налягане (хипертония)- живот- Заплашително състояние-с диета на растителна основа? Това е вярно! И така, аз отговарям на всичките ви въпроси защо трябва да поддържате кръвното си налягане под контрол и как да го направите с диетата си.

Има толкова много ползи за повишаване на диетата ви с повече растения. Дългият списък на здравословните състояния е свързан с лоша диета. Всъщност проучване разкри, че над 70% от смъртните случаи през 2015 г. са причинени от избор на диета и начин на живот! Яденето на диета на растителна основа е не само лесно и вкусно, но и може да помогне за борбата с много често срещани здравословни състояния, като високо кръвно налягане. Високото кръвно налягане, известно още като хипертония, е водеща причина за смъртта в световен мащаб и е второ за пушенето на цигари като предотвратим рисков фактор за смърт в Съединените щати. Близо 30% от американците живеят с хипертония, като по -голямата част от случаите се развиват с течение на времето поради лоша диета, прекомерен стрес и заседнало поведение. След здрава растителна диета, пълна с плодове и зеленчуци и ниско съдържание на наситени мазнини, е доказан начин за предотвратяване и управление на хипертония.

Какво е кръвното налягане?

кръвно налягане се измерва с две числа: систолно и диастолно налягане. Систолното налягане, първото число, което виждате при отчитане на кръвното налягане, представлява пиковото налягане в кръвоносните ви съдове, когато сърцето ви бие. Второто число в четенето представлява диастолно налягане или минималното налягане в кръвоносните ви съдове, когато сърцето ви почива между ударите. Кръвното налягане се експресира в милиметри живак (MMHG) и нормалното кръвно налягане се класифицира като по -малко от 120/80. Систолното кръвно налягане от 120-129 се счита за повишено, а систолното кръвно налягане над 130 или диастоличното кръвно налягане над 80 се нарича хипертония, заболяване, което носи сериозни последици за здравето. Вижте тази диаграма по -долу от Американската сърдечна асоциация, за да помогнете да разберете показанията на кръвното си налягане.

Защо е важно да управлявате кръвното налягане?

Здравословното прекъсване на 120/80 беше определено Чрез изчисляване на нивото, при което свързаният с кръвното налягане риск от смърт от сърдечен удар и инсулт е близо до нула. С увеличаване на кръвното налягане увеличавате риска от сърдечно -съдови заболявания, инсулт, хронично бъбречно заболяване и други сериозни медицински състояния. Често няма симптоми, свързани с хипертонията, така че е важно последователно да наблюдавате кръвното си налягане.

Тази рецепта за мароканска купа за сорго на нахут разполага с пълнозърнести храни, бобови растения и зеленчуци, които са добри за здравословно кръвно налягане.

Как мога да управлявам кръвното си налягане с диета?

Хората, които следват диета на растителна основа, обикновено имат по-ниски нива на кръвно налягане от тези, които консумират животински продукти. Доказателствата за това са силни, преглед на 39 проучвания, публикувани в Jama International Medicine, установяват, че вегетарианската диета са свързани с по -ниско систолно и диастолно кръвно налягане, в сравнение с типичните всеядни диети.

Една често срещана диетична диета Стратегията, препоръчана за подпомагане на контролираното налягане, е диетичната подходи за спиране на хипертонията, по -известна като DASH диета. Тази диета е богата на плодове и зеленчуци и включва пълнозърнести храни, бобови растения и ядки. Диетата препоръчва да се намали консумацията на червено месо и други продукти с високо съдържание на наситени мазнини и холестерол. Въпреки че диетата на тире не е изключително вегетарианска или веган, е лесно да се следва с цяла храна, диета на растителна основа. Проучването на DASH показа, че при лица с хипертония диетата води до намаляване на кръвното налягане, сравнимо с това, наблюдавано при лекарства, намаляващи кръвното налягане. Диетата на тире показа още по -голямо намаляване на кръвното налягане, когато се следва във връзка с намален прием важен източник на натрий.

Този пикантен сорго сладък картоф зеленчуков бургер е вкусна по -ниска натриева алтернатива на бързата храна.

Дали диетите на растителна основа наистина помагат да се предотврати хипертонията?

Научните доказателства за ефекта от диета на растителна основа са навсякъде. Първото проучване за установяване на силата на диета на растителна основа за понижаване на кръвното налягане е адвентисткото здравно проучване-2, което установи, че веганите и вегетарианците имат значително по-ниски нива на систолни и диастолични кръвно налягане, както и по-ниски коефициенти на хипертония, сравняват на не-вегетарианци. Тези открития са повторени в няколко подобни проучвания. Според проучване, публикувано в Journal of Hypertension, вегетарианските диети могат да предпазят от високо кръвно налягане. В групата от над 4000 участници тези, които следват вегетарианска диета, демонстрират 34% по -нисък риск от хипертония в сравнение с всеядни. > Защо диетата на растителна основа помага да се спре хипертонията?

Здравите диети на растителна основа са естествено с ниско съдържание на наситени мазнини и холестерол, съединения, които могат да повишат кръвния холестерол и да ви изложат на още по-висок риск от сърдечен удар и удар. Растителните храни също са с ниско съдържание на натрий и с високо съдържание на калий. Високите нива на натрий са пряко свързани с повишено кръвно налягане, както и ниските нива на калий. Някои вкусни растителни храни, които са естествено с ниско съдържание на натрий и с високо съдържание на калий, включват леща, тиква, стафиди, портокали, банани, картофи и спанак.

Здравословната растителна диета също е пълна с фибри. Фибрите е хранително вещество, което работи за намаляване както на кръвното налягане, така и нивата на холестерола в кръвта, като и двете са рискови фактори за сърдечни заболявания и инсулт. Плодовете, зеленчуците, бобовите растения и пълнозърнестите зърна са пълни с фибри и могат да ви помогнат да контролирате кръвното си налягане.

Тази рецепта за тиква с жълъди, пълнена с градински леща и пшеница, е пълна с високи съставки на калий като тиква и леща.

Как мога да приема диета на растителна основа, за да предотвратя хипертонията?

Фокусирайте се върху цели храни! Основайте ястията си около зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни и бобови растения и включете здравословни мазнини като ядки, семена и масла. Диетата на тире препоръчва 6-8 порции зърна на ден, 4-5 порции плодове на ден, 4-5 порции зеленчуци на ден и 4-5 порции ядки, семена и бобови растения на седмица. Опитайте се да ограничите приема на натрий до по -малко от 2300 mg на ден, като избягвате преработени храни, които често са с високо съдържание на натрий и ниско съдържание на фибри. Прочетете внимателно етикетите, за да не консумирате продукти, които могат да съдържат скрит натрий.

Ето някои от любимите ми рецепти, които са пълни с фибри и калий; Обещавам, че няма да пропуснете солта!

Sage леща с тиква и гъби от розмарин картофи и доматиесви шард оранжева салата с кимион винегретинстанта банан кафяв ориз пудинг

написано от Ally Mirin, Диетичен стажант с Шарън Палмър, MSFS, RDN на 8 декември 2019 г. да бъдат публикувани. Необходимите полета са маркирани *

Запазете моето име, имейл и уебсайт в този браузър за следващия път, когато коментирам

безмесец понеделник, може да подобри диетите, за проучване 4 съвета за изграждане на вашите собствени традиции за празнична храна

След навигация

безмесен понеделник може да подобри диетите, на проучващо се разбърква се с забранен ориз

Знаете ли, че можете да се преборите с риска от високо кръвно налягане (хипертония)-състояние за животозастраховане-с растение-растение базирана диета? Това е вярно! И така, аз отговарям на всичките ви въпроси защо трябва да поддържате кръвното си налягане под контрол и как да го направите с диетата си.

Има толкова много ползи за повишаване на диетата ви с повече растения. Дългият списък на здравословните състояния е свързан с лоша диета. Всъщност проучване разкри, че над 70% от смъртните случаи през 2015 г. са причинени от избор на диета и начин на живот! Яденето на диета на растителна основа е не само лесно и вкусно, но и може да помогне за борбата с много често срещани здравословни състояния, като високо кръвно налягане. Високото кръвно налягане, известно още като хипертония, е водеща причина за смъртта в световен мащаб и е второ за пушенето на цигари като предотвратим рисков фактор за смърт в Съединените щати. Близо 30% от американците живеят с хипертония, като по -голямата част от случаите се развиват с течение на времето поради лоша диета, прекомерен стрес и заседнало поведение.

Contents