anyai egészség fekete, őslakos és színes emberekben (BIPOC)

anyai egészség fekete, őslakos és színes emberekben (BIPOC)

Az Egyesült Államokban a legmagasabb az anyai halálozási arány a gazdag világban. Az anyák egészsége a BIPOC csoportokban még rosszabb, mivel a fekete emberek aránytalanul aránytalan az anyai halálesetek aránya. Ennek oka számos tényező, ideértve az egészségügyi ellátás rasszizmust, a minőségi egészségügyi ellátást, az egészségügyi különbségeket és a BIPOC csoportok beépítésének hiányát az orvosi kutatásba. A

2017 -ben 55 másik országban alacsonyabb volt az anyai halálozási arány, mint az Egyesült Államokban, amelynek magas anyai halálozási aránya 19 halálos volt, 100 000 élő születésnél. Ez a BIPOC csoportok körében ez szignifikánsan magasabb az egészségügyi egyenlőtlenségek és különbségek miatt.

Az érdekképviselet, a politikai változás és a rasszizmus kezelése javíthatja az anyák egészségét a BIPOC csoportokban.

Ez a cikk elmagyarázza azokat a statisztikákat, amelyek bizonyították az Egyesült Államokban a rossz anyai halálozási arányt, és elmagyarázzák, hogy a helyzet miért még rosszabb a BIPOC csoportok esetében. Ezenkívül felsorol néhány módot arra, hogy az egyének és a közösség ezen egyenlőtlenségek leküzdésében dolgozzanak.

Statisztika

Az Egyesült Államok anyai halálozási válsággal néz szembe az összes demográfiai csoportban, különös tekintettel más gazdag nemzetekkel összehasonlítva. Például Lengyelország, Norvégia, Olaszország és Fehéroroszország 100 000 születésenként 2 halálesetre csökkentette az anyai halálozást. Az Egyesült Államok anyai halálozási aránya majdnem tízszerese ennek a számnak.

A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) szerint a halálesetek legalább 60% -a megelőzhető.

Ez a válság aránytalanul befolyásolja a BIPOC egyéneket. A rasszizmus, a minőségi ellátáshoz való hozzáférés hiánya és az együttéléssel rendelkező egészségügyi kérdések kombinációja szerepet játszik ebben az egyenlőtlenségben.

A fekete, amerikai indián és alaszkai bennszülött (AI/AN) 30 évesnél idősebb embereknek az anyai halálozási arány négyszer -ötször magasabb, mint az azonos korú fehér embereknél. 2016 -ban a fekete emberek anyai halálozási aránya minden 100 000 élő születésnél 40,8 volt. Az AI/AN nép száma minden 100 000 élő születésnél 29,7 volt.

Az egyéni tényezők, például az oktatás nem csökkentik ezt az egyenlőtlenséget. A terhességgel kapcsolatos 2016-os halálesetek 5,2-szer magasabbak voltak a fekete, főiskolai végzettségű emberek körében, mint a fehér társaik.

A nemzeti anyai halálozási arány nem mutatja be a BIPOC anyai halálozásának teljes képét. Egyes államokban az anyai halálozás szignifikánsan magasabb. Grúzia, az egyik legrosszabb anyai halálozási arányú állam, az állami szintű halálozási arány 66,3 / 100 000 volt a 2013–2017 -es időszakban. A fekete emberek esetében az ábra 95,6 / 100 000 volt.

A rasszizmus az egészségügyi ellátásban

A kutatás következetesen azt mutatja, hogy a BIPOC egyének, különösen a fekete emberek, a rasszista diszkrimináció mintájának szembesülnek az egészségügyi ellátásban. Ez befolyásolja az egészségügyi ellátás minden területét, ideértve az anyai gondozást is.

Egy 2014. évi tanulmány, amelyben 543 belső és családi orvosi orvosok voltak, az implicit elfogultság jelentős arányát találták. Ezek az orvosok a fehér betegeket részesítették előnyben a fekete betegekkel szemben, és a fehér betegeket együttműködőbbnek tekintették.

Egy 2016 -os tanulmány azt találta, hogy az orvostanhallgatók és a lakosok körülbelül fele legalább egy rasszista mítosznak hitt a fekete betegekről, például a mítoszról, hogy kevesebb fájdalmat éreznek. Ez befolyásolhatja ezeknek a betegeknek a kezelését és annak képességét, hogy helyesen azonosítsák, mikor van egy személy fájdalomban vagy vészhelyzetben.

A kutatás szintén kimutatta a kapcsolatot az egészségügyi rendszeren kívüli rasszizmusnak való kitettség és a negatív születési eredmények között. Például egy 2008. évi tanulmány megállapította, hogy a rasszista stresszt tapasztaló fekete emberek érzékenyebbek voltak a negatív terhesség kimeneteleire, például az alacsony születési súlyra és a koraszülésre.

Tudjon meg többet az egészségügyben a rasszizmusról.

Hozzáférés hiánya a minőségi egészségügyi ellátáshoz

Bár a szegénységi ráták csökkennek, a legtöbb BIPOC -csoport – beleértve a fekete és a latin csoportokat – még mindig valószínűbb, mint a fehér emberek, akik szegénységben élnek. Ez korlátozhatja az orvosi ellátás fizetésének és hozzáférésének képességét.

2019 -es adatok azt mutatják, hogy a fekete vagy afro -amerikai családok 17,4% -a élt a szegénységi küszöb alatt. A nem spanyol fehér családok mindössze 5,5% -a volt ugyanabban a helyzetben.

A terhes emberek, akik aggódnak az ápolás vagy a létesítményekbe történő szállítás miatt, el kell késleltetniük a prenatális gondozást, vagy kerülniük kell a mentőszobába menni, amíg a vészhelyzet válsággá nem válik.

Tudjon meg többet arról, hogy a lakhatás hogyan befolyásolhatja az egészséget itt.

rasszizmus az orvostudományi hallgatók ellen

Az 1950 -es években néhány állami orvosi társaság megtagadta a fekete jelöltek felvételét. Jól a 20. században általános volt megtagadni a fekete hallgatókba való belépést.

A formális oktatási diszkrimináció 1964 -ben csak illegálissá vált, és az Egyesült Államok szövetségi kormánya 1974 -ig nem töltötte be a szegregációt gyakorolni.

A BIPOC orvostanhallgatók továbbra is beszámolnak a rasszizmus és a diszkrimináció tapasztalatáról. Ez befolyásolhatja teljesítményüket, és akár korlátozhatja a gyakorló BIPOC orvosok számát.

Nem -clusive tanulmányok

A Nemzeti Egészségügyi Intézetek (NIH) szerint a BIPOC egyének az orvosi vizsgálatokban résztvevők 10% -át teszik ki. Az Élelmezési és Gyógyszerügynökség (FDA) szerint a kutatás résztvevőinek 83% -át a kutatás résztvevőinek 83% -át az Egyesült Államok lakosságának kb. 67% -a fehérek. A fekete -amerikai nép az Egyesült Államok népességének 13,4% -át alkotja, de a tanulmány résztvevőinek mindössze 5% -a fekete. A spanyol és latin -amerikai emberek az Egyesült Államok népességének 18,1% -át teszik ki, de a kísérleti résztvevők 1% -a spanyol vagy latin.

Ha a vizsgálatok nem tükrözik a lakosságot, ez azt jelenti, hogy az általános orvosi kutatás eredményei nem vonatkoznak mindenkire. Például egy 2014. évi tanulmány megállapította, hogy a különböző etnikai csoportokból származó emberek eltérően reagáltak bizonyos gyógyszerekre.

A kutatóknak és a gyakorlóknak egyaránt figyelembe kell venniük a társadalmi -gazdasági és diszkriminatív akadályokat is, amelyek kulcsszerepet játszanak az ember anyai egészségében a pontosabb diagnózis és kezelési terv érdekében.

Tudjon meg többet az egészség társadalmi meghatározóinak fontosságáról.

Egészségügyi különbségek

A fekete -amerikai emberek számos egészségügyi különbséggel szembesülnek, magasabb krónikus és progresszív állapotok, például magas vérnyomás és cukorbetegség. Ezek a feltételek bonyolíthatják a terhességeket, növelve a negatív eredmények kockázatát.

Számos tényező hozzájárul ezekhez az egészségügyi különbségekhez, ideértve az egészségügyi ellátás megkülönböztetését, a rasszizmus élettani stresszét és a minőségi orvosi ellátáshoz való hozzáférés hiányát.

Tudja meg, miért magasabb a cukorbetegség aránya az afroamerikai emberek körében.

elszámoltathatóság

A bipoc emberek magas színvonalú történeteit, akik a szülés során meghalnak, gyakran a kezelés késéseinek történeteit mutatják be. Például Kira Johnson a császármetszés után belsőleg halálra vérzett. A férje, Charles Johnson azt mondja, hogy a kórházi személyzet azt állította, hogy „nem prioritás”, amikor kezelésre kért.

Az oktatás és az érdekképviselet szintén nem elegendő a BIPOC emberek életének megmentéséhez. Shalon Irving, az anyai halálozással foglalkozó járványos és szakértő, ismerete, oktatásának és érdekképviseletének ellenére meghalt.

A különféle anyai halálozási felülvizsgálati bizottságok jelentése azt mutatta, hogy a szolgáltató és az ápolási tényezők rendszere a betegek halálának legnagyobb részét képezi, és együttesen a halálesetek 56,5% -át teszik ki.

Például a szülés utáni vérzés esetén a szolgáltatók betegeik megfelelő értékelésének elmulasztása a halálesetek egyik vezető tényezője. Az intézményi szintű személyzet, politikákkal és eljárásokkal kapcsolatos kérdések szintén jelentős hozzájárulási tényezők voltak.

Ezek az adatok azt sugallják, hogy az egyes tényezők nem tudják figyelembe venni az összes halálesetet, és valaki nem mindig támogathatja az utat a jobb gondozásba. Az intézményi és a szolgáltató szintjén a változás kritikus, mivel az emberek nem diagnosztizálhatják vagy kezelhetik magukat.

Az egyenlőtlenségek leküzdése

Ez azt mondta, van néhány lépés, amelyet az egyének megtehetnek az anyai gondozás egyenlőtlenségei ellen. Mint fentebb említettük, a legnagyobb változásoknak magasabb szintű politikákból kell származniuk.

egyének

A BIPOC az emberek kipróbálhatják a következő stratégiákat, hogy a lehető legjobb esélyt biztosítsák a minőségi anyai kezelés megszerzésére:

 • Válasszon kulturálisan érzékeny orvosot: Egy 2018. évi tanulmányban a fekete vagy nem fekete orvosok látása volt a fekete férfiak. Megállapította, hogy nagyobb valószínűséggel kapnak megelőző ellátást és agresszív kezelést a fekete orvosokkal. Egy hasonló jelenség igaz lehet a fekete nőkre.
 • A lehető legnagyobb mértékben tanuljon meg: Az ember oktathatja magát olyan állapotok figyelmeztető jeleiről, mint a vérzés és a preeklampsia.
 • Keressen egy második véleményt: Ha valaki úgy érzi, hogy orvosa figyelmen kívül hagyja az igényeit, akkor érdemes fontolóra venni egy második vélemény keresését, egy másik kórházba való belépést, vagy megkövetelni egy másik orvos megtekintését.
 • Keressen korai és folyamatban lévő prenatális és szülés utáni gondozást: Ha a pénzügyi akadályok megnehezítik a hozzáférést, akkor a terhes emberek fontolóra vehetik a Medicaid keresését.
 • Vigyázzon mindenre: Kérje meg az orvosokat, hogy dokumentáljanak mindent, különösen, ha elutasítják a tüneteket vagy tagadják a kezelést.
 • Nyilvántartási találkozók: Kérd meg egy orvosot az irodai látogatások rögzítéséről. Ez nyilvántartást hoz létre az egyes látogatásokról, és elősegítheti az elszámoltathatóságot.

Tudjon meg többet arról, hogy mire számíthat a terhesség alatt.

Politikák

Intézményi szinten hasznosak lehetnek az implicit elfogultság és a kezelési késések leküzdésére irányuló stratégiák végrehajtása. A gondozáshoz való hozzáférés javító politikák szintén segíthetnek. Ide tartoznak:

 • A Medicaid hozzáférés kibővítése: Egy 2020 -as tanulmány megállapította, hogy az államok, amelyek kibővített Medicaid -nal az anyai halálozási arányt alacsonyabbak, átlagosan 7 halálesetre/100 000 születésnél. Ennek oka az lehet, hogy a Medicaid bővítése megkönnyíti az alacsony jövedelmű háztartásokból származó emberek számára a minőségi ellátás elérését.
 • Célcsomagok végrehajtása: A célcsomagok az anyai egészséggel kapcsolatos innovációs szövetségből egyértelmű útmutatást nyújtanak bizonyos anyai egészségügyi vészhelyzetek kezelésére. Ezek a kötegek elősegítették az anyai halálozás csökkentését azokban az államokban, amelyek végrehajtják azokat.
 • Változtatóbb ápolási lehetőségek biztosítása: Az egészségügyi rendszerek, amelyek különféle háttérrel rendelkező orvosokat toboroznak és megtartanak, jobban felkészülhetnek arra, hogy olyan szakembereket biztosítsanak, akik megértik tapasztalataikat és kultúrájukat, és komolyan veszik aggodalmaikat.
 • Hivatalos ápolási iránymutatások létrehozása: Amikor az orvosoknak minden beteg számára konkrét iránymutatásokat kell követniük, a szubjektív döntéshozatal és az torzítás gyakran kevésbé valószínű, hogy befolyásolják az orvosi ellátást.
 • Implicit torzítás képzése: Az implicit elfogultság képzés segíthet az orvosoknak és más egészségügyi szakembereknek, hogy jobban megismerjék a saját rejtett elfogultságukat. Az implicit elfogultság -képzés kutatása azonban vegyes, és ez nem a rasszizmus és a szexizmus csodaszere az egészségügyi ellátásban.

Tudjon meg többet az egészségügyi egyenlőtlenségről és annak leküzdéséről.

Összegzés

A BIPOC anyai halálozás súlyos egészségügyi válság. További 50 000 ember, sokan BIPOC, évente súlyos szülési sérüléseket tapasztalnak.

Bár az egyének megtehetnek néhány lépést a maguk támogatására, még fontosabb, hogy kulturálisan érzékeny orvosokat és szülési helyet találjunk, ahol a történelmileg marginalizált csoportok jó eredményei vannak.

Számos olyan politika létezik, amelyeket az egészségügyi rendszerek végrehajthatnak az anyák halálozási arányának csökkentése érdekében a BIPOC csoportok körében.

 • Terhesség/szülészet
 • Női egészség/nőgyógyászat
 • Egészségügyi tőke