Az április 18-án végződő héten 26 901 keresetet nyújtottak be Iowában.

Az április 18-án végződő héten 26 901 keresetet nyújtottak be Iowában.

További információ a NationalBalloonClassic.com/covid19-2020 oldalon.

► Tovább: A COVID-19 elindítja az Indianola 2020-as National Balloon Classic-ját

Az első Ironman 70.3 Des Moines-ban törölve

Április 30.: Des Moines induló Ironman 70.3 észak-amerikai bajnoksága, amelyre június 21-én kerül sor, nem a tervek szerint folytatódik – jelentette be a szervezet a Facebookon . Új időpontot nem jelentettek be.

"Szorgosan dolgozunk minden lehetséges lehetőségen, és a lehető leghamarabb közöljük az esemény további részleteit" – áll a közleményben.

A Des Moines metró egyike volt annak a négy döntősnek, akik teljes Ironmant rendeztek, de az oklahomai Tulsa javára került sor. Ehelyett Des Moines egy fél Ironman-t kapott, amelyet a következő három évben rendeznek meg, amely 1,2 mérföldes úszásban, 56 mérföldes kerékpárversenyben és 13 mérföldes futásban versenyez.

Az esemény várhatóan 2600-3000 sportolót vonz be a világ minden tájáról, és 10 millió dolláros gazdasági hatással lesz a városra.

A második iowai börtönben koronavírusos eset van

Április 30.: A büntetés-végrehajtási osztály második iowai börtönének COVID-19-re vonatkozó tesztje pozitív lett.

A DOC szerint a Clarinda Büntetés-végrehajtási Intézet öt fogvatartottnál tesztelt új koronavírust, egynél pedig pozitív lett. Összesen 19 fogvatartott tesztje pozitív, hat állami alkalmazottnál pedig az állam börtöneiben pozitív a teszt.

Az összes többi pozitív esetet a Coralville-i Iowa Medical Classification Centerben rögzítették. Közel 250 embert teszteltek ott, ami az osztály által elvégzett 286 vizsgálat zömét teszi ki.

Három iowai börtön – Black Hawk, Linn és Polk megyében – szintén jelentett a vírus jelenlétét. Hét Polk megyei fogvatartott tesztje pozitív, míg a Linn megyei börtön két alkalmazottjának tesztje pozitív. A Black Hawk megyei börtön két szerződéses dolgozójának tesztje is pozitív lett ezen a héten.

Cord Overton, a DOC szóvivője elmondta, hogy osztályán minden felügyelt fogvatartott és dolgozó számára elegendő védőmaszk van. Az osztály együttműködött a megyei börtönökkel, hogy maszkokat biztosítsanak a személyzetnek és a fogvatartottaknak is – mondta.

"A DOC és a megyei börtönök, bár különálló entitások, nagyon összefüggő részei a büntető igazságszolgáltatási rendszernek" – mondta Overton. "Szeretnénk segíteni partnereinknek a börtönökben szerte az államban, és nagyra értékeljük megértését és együttműködését, miközben mindannyian átvészeljük a válságot."

14 új haláleset, további 302 pozitív esetet jelentettek

Április 30.: Újabb 14 COVID-19-fertőzött ember halt meg Iowában – jelentették csütörtökön a tisztviselők, így az állam egészére 162-re nőtt a számuk.

Emellett 302 embernél pozitív lett a COVID-19, a koronavírus okozta légúti betegség. Országszerte 7145 ember tesztje pozitív.

A csütörtökön bejelentett halálesetek közül öten Muscatine megyében haltak meg (két idős felnőtt és három idős felnőtt). Három-három halálesetet jelentettek Linn megyében (három idősebb felnőtt) és Polk megyében (három idős felnőtt). A következő megyékben egy-egy halálesetet jelentettek:

  • Dubuque (középkorú felnőtt);
  • Marshall (középkorú felnőtt);
  • Scott (egy idős felnőtt).

Bővebben: A frissített COVID-19 térképek és diagramok nyomon követik az eseteket és adatokat Iowában és az Egyesült Államokban

Csaknem 29 000 iowani jelentkezik munkanélküliségért

Április 30.: A múlt héten több mint 28 800 iowani nyújtott be kezdeti munkanélküliségi kérelmet, miközben az állam arra készül, hogy pénteken részben újranyisson néhány vállalkozást.

Az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatala szerint, amely csütörtökön tette közzé legfrissebb jelentését, a szombattal végződő héten 28 827 volt az új kárigények száma. Mióta a koronavírus-járvány elütötte Iowát, és a vállalkozásokat elrendelték, a munkanélküliek száma megugrott Iowában.

Az április 18-án végződő héten 26 901 keresetet nyújtottak be Iowában. Az előző hetekben:

  • 43 889 igénylés az április 11-ével végződő héten;
  • 64 194 az április 4-ével végződő héten; és
  • 55 966 ​​a március 28-án végződő héten.

A pozitív iowai COVID-19-diagnózisok több mint 20%-a egészségügyi dolgozóktól származik – közölte kedden az iowai közegészségügyi minisztérium igazgatóhelyettese.

A leleplezés az iowai pozitív tesztek száma 1000 feletti, és egy másik iowai halott bele a betegségbe.

Sarah Reisetter, az IDPH igazgatóhelyettese elmondta, hogy az egészségügyi dolgozók adják az összes pozitív teszteredmény 22-23%-át, és hangsúlyozta, "miért olyan fontos, hogy az emberek otthon maradjanak, mert gondoskodnunk kell arról, hogy az egészségügyi ellátás a munkaerő védve van, és jól marad."

Iowa, mint sok állam, az egyéni védőfelszerelések hiányával néz szembe. Korábban a járvány idején Iowa legnagyobb kórházának tisztviselői felszólították az egészségügyi dolgozókat, hogy a készletek megőrzése érdekében használják fel újra az arcmaszkokat. Az IDPH emellett útmutatást adott ki arra vonatkozóan, hogy a varrástudással rendelkező iowaiak miként készíthetnek maszkokat, amelyeket egészségügyi intézményeknek adományozhatnak. Az Iowa Nemzeti Gárdát azóta az egyéni védőeszközök szállítmányainak szállítására vetették be az állam egész területén.

Hétfő délutántól nem változott az a 12 pontos skála, amelyet a kormányzói hivatal a tömegmozgás szigorúbb vagy enyhébb korlátozásához használ. Hat régióra osztja Iowát az egészségügyi források alapján, és ha valamelyik régió eléri a 10-et, akkor szigorúbb menedéket biztosító intézkedéseket fontolgatnak meg.

Kim Reynolds kormányzó keddi sajtótájékoztatóján nem árulta el, hogyan nézhet ki egy iowai menedékhelyi rend. Általában ezeket a megrendeléseket tekintik a legszigorúbbnak, bár Reynolds azzal érvelt, hogy a jelenlegi parancsok korlátozzák a vállalkozások működését, és az összejövetelek mérete, többek között, hatékonyan utánozza a legtöbb más államokban tapasztalt menedéket.

„Dolgozunk azon, hogy ez hogyan nézzen ki, és készek leszünk indulni, ha és amikor erre szükségünk lesz” – mondta Reynolds.

Az államnak még nincs saját előrejelzési modellje, mondta Reisetter. Az állam együttműködik az Iowa Egyetem Közegészségügyi Főiskolájával a koronavírus előrejelző eszközének kifejlesztésén – mondta.

"Szerintem még nincs határozott előrejelzésünk az (Iowa Egyetem) Közegészségügyi Főiskolától, hogy pontosan mikor lesz lehetőségünk erre, de tudd, hogy dolgozunk ezen, és reméljük, hogy sikerül. az elkövetkező napokban és hetekben – mondta Reisetter.

Bővebben: A legfrissebb hírek a koronavírusról Iowában

Bővebben: Dr. Anthony Fauci üdvözli Iowa koronavírus-mérséklő válaszát: „Nagyon jó munkát végzünk”

Iowa és Nebraska azon öt állam közé tartozik, amelyekben nincs hivatalos állami vagy regionális rendelet, amely szerint a lakosoknak otthon kell maradniuk, hacsak nem kell távozniuk.

Nick Coltrain a Register politikai és adatriportere. Érd el az ncoltrain@registermedia.com címen vagy az 515-284-8361 telefonszámon. Az Ön előfizetése lehetővé teszi az ehhez hasonló munkát. Iratkozzon fel még ma a DesMoinesRegister.com/Deal oldalon.

Attól tartva, hogy egy napon inzulinra kell kényszerülnie, Gilley úgy döntött, hogy beiratkozik egy programba a munkahelyén, a Baptist Health Louisville-ben, hogy megpróbálja megfordítani egészségét.

„Amikor a laborok visszatértek, hogy igen, prediabéteszes vagyok, azt gondoltam: „Rendben, nem adok injekciót” – mondta Gilley (66) a Mount Washingtonból. "Ha Isten így ad esélyt arra, hogy egészséges legyek, akkor megteszem."

A Baptist Health programja az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja Nemzeti Diabétesz Prevenciós Programjának egyik ága, amely bizonyítékokon alapuló módszer a 2-es típus távol tartására.

A kutatások kimutatták, hogy az egy éven át tartó, viselkedésmódosító program – amelyet számos szervezet, köztük a Greater Louisville-i YMCA is kínál – több mint felére csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegvé válás kockázatát.

►TOVÁBBIAK: A cukorbetegség csapás Kentuckyban

►TOVÁBBIAK: 4 történet cukorbeteg emberekről

„Ez volt életem legjobb kurzusa, és a mellékhatás a fogyás volt” – mondta Gilley kozmetikus és egykori kórházi titkár. „Már nem vagyok prediabetikus. 100 százalékig normális vagyok. 70 kilót fogytam. 22-es méretről 10-esre váltottam.”

A program elsősorban azt a 86 millió amerikait célozza meg, akik prediabéteszesek. Az emberek ebbe a kategóriába tartoznak, ha vércukorszintjük magasabb a normálnál, de nem elég magas a cukorbetegség diagnózisához.

De „ha nem tesznek valamit, a w-loss-website.com webhelyen élők nagy többsége 2-es típusú cukorbetegséget fog kifejlődni, majd ki van téve az összes ezzel kapcsolatos probléma kockázatának”, az amputációtól a vakságig. , ő mondta. A prediabéteszes betegek is fokozottan ki vannak téve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának.

A programban a csoportos órák népszerűsítik az egészséges táplálkozást, a fizikai aktivitást és a testmozgást.

„Azok az emberek, akik sikeresen teljesítik a programot és 5-7 százalékot veszítenek testsúlyukból, 58 százalékkal késleltethetik vagy megszüntethetik a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását” – mondta Steve Tarver, a Greater Louisville-i YMCA vezérigazgatója. "… A nagy kihívás az, hogy rávegyék az orvosokat, hogy népszerűsítsék, és motiválják az embereket, hogy elfogadják."

A program – amely akár 71 százalékkal is csökkentheti a kockázatot a 60 év felettieknél – heti 16 alkalomból indul ki. Ezt követően a résztvevők ritkábban mennek.

„Az életmódbeli változtatások, amelyekről beszélünk, alapvetően az egészséges étkezési terv követése, majd a fizikai aktivitás legalább heti 150 percre történő növelése” – mondta Ronda Merryman-Valiyi, a Baptist Health Louisville-i Baptist Health cukorbetegség-megelőzési programjaiért felelős programkoordinátor. "Ezek a dolgok szerény mértékű fogyást tesznek lehetővé."

A súly csökkenésével „a vércukorszint csökken. Az A1C szintje alacsonyabb. Sok betegnél a koleszterinszint és a vérnyomás is javítható” – mondta Merryman-Valiyi, okleveles cukorbeteg oktató.

A résztvevőket minden osztályban megmérik. Azt is nyomon követik, hogy mennyi fizikai aktivitást végeznek az óra és az étkezések és italok között.

Gyakran „meglepődnek mindazokon a dolgokon, amelyeket a testükbe juttatnak, és amiről nem is sejtették” – mondta Ime Okpokho, a YMCA ideiglenes programvezetője.

Egy másik fontos lépés a résztvevők számára, mondta Gilley, az elfogyasztott zsír mennyiségének korlátozása. (A legújabb tanterv-frissítések általában inkább az egészséges táplálkozásra összpontosítanak, mondta Merryman-Valiyi).

„Életemben először számoltam zsírgrammokat – és bevált” – mondta Gilley, aki 2014-ben csatlakozott a programhoz, és 2015-ben fejezte be. „Minden más, ami kudarcot vallott: Jenny Craig, Nutrisystem, Weight Watchers . … Tudom, hogy nem minden működik mindenkinél, de nekem ez volt az egyetlen.”

Az életmód-coachok segítenek a résztvevőknek a helyes úttartásban és a beszélgetés folyamatos áramlásában az óra alatt.

►KAPCSOLÓDÓ: Az államok erőfeszítései ellenére a cukorbetegség egyre növekszik

►TOVÁBBIAK: A tinédzser alkalmazkodik a 2-es típusú cukorbetegséghez

Ebben az évben a Merryman-Valiyi a Baptista Egészségügyi Oktatási Központ egyik termét rögtönzött étteremmé alakította át. A résztvevőket két csoportra osztották, és feltételezett ételrendelést készítettek egy mexikói étteremből vagy egy tenger gyümölcseit kínáló étteremből. A csoportok ezután újra összegyűltek, hogy megvitassák döntéseiket Merryman-Valiyi-vel, aki összeszámolta a kalóriákat és a zsírt, és kirakta az információkat a falra.

Látják, hogy „mennyibe kerülhet nekik egy „kifröccsenés” az életmódváltás felé tett általános előrehaladás tekintetében” – mondta.

A találkozókon való részvétel segít megőrizni a motivációt – mondta Linda Flynn, a YMCA programjában részt vevő. „Összejövök, és arról beszélünk, hogy mi akadályoz meg abban, hogy elérje célját”, és „más emberektől kapsz javaslatokat és recepteket”.

Flynnnek az volt az előnye, hogy volt egy edzője, Rick O’Daniel-Munger, aki sikeresen befejezte a programot, mielőtt vezető lett.

„Amikor találkozol valakivel, aki ténylegesen átélte a programot, tudod, hogy ez működni fog, szemben azzal, aki még soha nem csinálta, és egész életében sovány volt” – mondta Flynn (52), Louisville-ben.

Egy orvos irányította O’Daniel-Mungert a programba, miután figyelmeztette, hogy azon az úton van, hogy 2-es típusú cukorbeteg legyen. „Nem azt mondom, hogy az orvosom megmentette az életemet, de egészen biztos vagyok benne, hogy meghosszabbította és sokkal egészségesebbé tette” – mondta.

Edzőként O’Daniel-Munger továbbra is követi a program bérlőit, és ennek köszönheti, hogy segített neki 90 fontot fogyni. Megvált a vérnyomás- és koleszterin-gyógyszerétől is.

Contents